Az álommunkahely és az álomjelölt találkozásához sok mindennek passzolnia kell. Ezért nem tartom ördögtől valónak, ha valaki megtanulja hogyan adhatja el magát a munkaerőpiacon. A probléma, amivel sok cég szembesül, mégis ebből a hasznos szolgáltatásból fakad. Ennek az okát nagyon egyszerűen meg tudom fogalmazni az ezeréve dédelgetett sikerbiznisz gondolatommal; „A világ legjobb üzlete az lenne, ha embereket megvennél annyi pénzért, amennyit valójában érnek és eladnád őket annyiért, amennyire ők tartják saját magukat.”

Ez alatt azt értem, hogy az emberek a legtöbb esetben nem tudják objektíven meghatározni a tudásukat, a felkészültségüket, az értéküket. Jellemzően kevesebbet vagy többet gondolnak magukról.

Azok, akik az elmúlt időszakban besétáltak hozzád egy olyan önéletrajzzal, aminek a láttán kicsordult egy könny a szemed sarkából, van remény! felkiáltással, ők bizony profivá váltak ezen a területen. Miattuk el is ment a süllyesztőbe egy rakás átlagos, iskolás önéletrajzzal pályázó. A meghallgatásig sem jutottak el.

Ez a díszpéldány, kivont kardként hordozva a motivációs levelét sétál be az interjúra. Még ott is egészen jó. Persze már nem kíséri dobpergés, de ezt betudod az interjú szituáció miatti izgalomnak.

Felveszed.

És napról, napra derül ki egyre több hiányosság. Amit Te értettél felhasználói szintű ismeret alatt, az nem ugyanaz, amit ő értett alatta. Nem túl nagy eltérések ezek, éppen, hogy kileng az inga abba az irányba, hogy a megérzéseid kongatnak egy egészen halk vészharangot…

Sok mindentől függ, mikor eszmélsz rá, hogy csúnyán meg lettél vezetve azzal a díszdobozos önéletrajzzal.

Nehezített pályán mozogsz, ha végre meghoztad azt a tiszteletreméltóan embert próbáló döntést, hogy elbocsájtod és ő mondjuk pont az a típus, aki ilyenkor

  1. nem érti, hogy mi a baj
  2. márpedig ő be akarja bizonyítani, hogy igenis idevaló.

Könnyebb, ha ő is tisztán lát és szinte megkönnyebbül, amikor kimondod a felmentő ítéletet.

Nem tudlak megnyugtatni azzal, hogy ez majd jobb lesz. Nem lesz jobb. Ha továbbra is ragaszkodsz a 10 évvel ezelőtti felvételi módszerekhez, egyre több ilyen élményed lesz.

Ezt a témát boncolgatom a következő FB live alkalmával. Menj fel a Watsing Dori FB oldalra és kérj emlékeztetőt az eseményről!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Nézd meg miben tud Dori segíteni a cégednek, mielőtt elszalasztanád ezt a lehetőséget!

18749