Jöjjön a szakértő és végezze el a munkát?

Köszönöd szépen, de annyi mindent megtanultál már, ezzel most nem akarsz foglalkozni! Jöjjön az a HR-SM szakértő, és 6 hónap alatt alakítson ki mindent a cégedben, tanítsa meg rá az általad kijelölt munkatársaidat, hogyan kell ezt jól csinálni és működtetni!

Mi történik olyankor, amikor egy cégvezetőben felmerül ez az igény?

 

Az első lépés az az, hogy egyeztetünk egy időpontot egy 30 perces zoom beszélgetéshez. Ez nem egy szolgáltatás, amit most meg kell rendelned. Ez mindkettőnk érdekében egy kötelezettségektől mentes beszélgetés. Az egyik célja az, hogy megismerjem a céged munkáltatói stratégia helyzetét, az igényeidet és az elképzeléseidet. A másik célja, hogy Te megismerj engem, a munkamódszerem.

Ahhoz, hogy felkészült legyek az első zoom találkozónk alkalmával, meg foglak kérni arra, hogy azokat a felületeket, hirdetéseket, minden olyan információt, ami a toborzással, munkaerő felvétellel, kiválasztással kapcsolatos küld el nekem, hogy át tudjam nézni. Erről majd írok neked egy emailt is, amikor már kapcsolatba kerültünk.

Így ki tudjuk elemezni röviden, hogy álltok most és mi az ami reálisan elérhető a közös munkánk során!

A második lépés az lesz, hogy kapsz tőlem egy ajánlatot.

Utána már csak döntened kell…

Amikor az az elképzelés, hogy én aktívan, felelősként részt vegyek a módszerem integrálásába a cégednél és a munkatársaiddal együtt hozzuk létre és vezessük be a HR-SM munkáltatói stratégiát, akkor ezekkel az alapfeltételekkel dolgozom.

Kérlek, gondold át, hogy ez vállalható-e részedről, mert csak akkor van értelme már az első beszélgetésünknek is, ha ezekre határozottan IGEN a válaszod!

***Támogatod, hogy az “így szoktuk” választ kitörüljük a menedzsment szóhasználatából

***Képes vagy Te, a céged, a menedzsmented elköteleződni a projekt sikeressége érdekében 6 hónapra

***Befektetésként tekintesz a számomra kifizetendő 6 havi szolgáltatási díjra, melyből akár egy közepes kategóriájú autót is vehetnél inkább

***Azért bízol meg engem ezzel a feladattal, hogy végre egy eredményes módszeretek legyen, ezért a javaslataimat elfogadod. Igyekszem mindig költséghatékony is lenni!

***Tisztában vagy vele, hogy egy új módszer bevezetése az első 3 hónapban sok munka aránylag kevés eredménnyel, a második 3 hónapban szép eredmények, még mindig sok munka és finomhangolás

NOS, ha van öt határozott IGENed, akkor nincs más hátra, mint kitölteni a kapcsolatfelvételi űrlapot és várni a telefonhívásomat!

4 + 7 =

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com